• Log in with Facebook Log in with Twitter
Photo

Canon 600D half of the image has a pink cast


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Reinier

Reinier

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 posts
  • LocationThe village of Monster in Westland

Posted 13 October 2016 - 10:31 PM

Hello All,

Just bought a Canon EOS 600D for parts. The weird thing is with this camera, everyting works fine, I can take pictures, but all the pictures have some sort of pink cast or hue on the right side of the image.

Does anyone have a clue what would cause this effect?

Best wishes,
Reinier

#2 Klaus

Klaus

    Chief Editor

  • Moderators
  • 5,299 posts
  • LocationSydney, Australia

Posted 13 October 2016 - 11:23 PM

Non-coplanar filter ?


Chief Editor
photozone.de

#3 Brightcolours

Brightcolours

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4,564 posts
  • LocationThe Netherlands

Posted 14 October 2016 - 07:59 AM

Showing samples will be helpful?



#4 Reinier

Reinier

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 posts
  • LocationThe village of Monster in Westland

Posted 15 October 2016 - 02:59 PM

What is a Non-coplanar filter, Klaus?



#5 Reinier

Reinier

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 posts
  • LocationThe village of Monster in Westland

Posted 15 October 2016 - 03:01 PM

Hopefully it worked out this time.

 

Kind regards,

Reinier

Attached Files



#6 toni-a

toni-a

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,054 posts
  • LocationLebanon

Posted 15 October 2016 - 04:45 PM

Just guessing could be the green wiring of a part of the sensor damaged... I had such a cast with a screen a sensor should be the same ( pracially the opposite or negative complementary colors)

#7 Reinier

Reinier

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 posts
  • LocationThe village of Monster in Westland

Posted 16 October 2016 - 10:42 PM

Hi Toni-a,

Maybe, I don't have a clue. The sensor is clean, but that doesnot mean much. A new sensor is 300 euro without the cost for placing, so that is not an option.

Is there anyone who has a clue after seeing my pictures in the previous reaction from me?

Kind regards,
Reinier

#8 JoJu

JoJu

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,278 posts
  • LocationSwitzerland

Posted 17 October 2016 - 01:05 AM

I had something like this with a D7100, when I used an aspect ratio of the RAW which was (and still is) not supported by Capture One. A part of the frame was magenta.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



© by photozone.de